Ingredience
Ingredience
Kombinace
pro ženu - 7500 kJ
Kombinace
pro muže - 9500 kJ
173 g 225 g Peblo rajčatové omáčky
92 g 120 g Peblo hovězího burgeru sous-vide (hmotnost hotového masa, bez šťávy)
58 g 75 g celozrnné rýže (v suchém stavu)
čerstvá bazalka
sůl
Oběd
 25 %
Večeře
 10 %
 30 %
 10 %
 25 %
Energetická hodnota receptu pro:
Ženu
2261 kJ = 30 % z CEP*
Muže
2937 kJ = 31 % z CEP*
* Celkový energetický příjem za den
Příprava
Návod na přípravu
  • Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  • Rýži propereme studenou vodou, poté ji dáme do pekáče, zalijeme studenou vodou v poměru 1:1,5 a přidáme sůl. Přiklopíme pokličkou.
  • Pečeme, dokud se nevstřebá všechna voda.
  • Maso a omáčku ohřejeme dle doporučeného způsobu ohřevu.
  • Servírujeme ozdobené bazalkou.
  • Doporučený způsob ohřevu:
    V hrnci: Nastavíme střední stupeň ohřevu. Omáčku ohříváme za občasného míchání tak, aby nedošlo k jejímu varu. Do horké omáčky vložíme maso nakrájené na plátky a necháme jej 2-3 min. dostatečně prohřát.
    V mikrovlnné troubě: Omáčku i maso ohříváme zvlášť v nádobách určených pro mikrovlnný ohřev. Porci omáčky ohříváme 1-2 min. na 700 W. Omáčku alespoň jednou v průběhu ohřevu promícháme. Maso nakrájíme na plátky a ohříváme 1 min. na 700 W.
    Maso neohříváme déle, než je nutné pro dosažení dostatečného prohřátí, abychom ho zbytečně nevysušili. Ohřátou omáčku a maso servírujeme s volitelnou přílohou.
    Doba ohřevu se může lišit dle použitého zařízení.

* Konkrétní recept, postup přípravy a suroviny se mohou lišit v závislosti na vaší celkové denní energetické potřebě. Pokud vás zajímá recept na porci přímo pro vás, pokračujte níže zadáním vaší energetické potřeby.

Přepočítat
Přepočítejte si recept přímo na míru

Zadejte svoji denní energetickou potřebu a získejte recept vhodný přímo pro vás. Pokud svoji potřebu energie neznáte, využijte Peblo nutriční kalkulačku.


kJ

Vaše denní energetická potřeba není v rozmezí 6000–13000 kJ, na které jsou napočítány Peblo recepty. Zkuste si svou denní energetickou potřebu přepočítat zde nebo se objednejte na individuální konzultaci s nutričním terapeutem zde.